Az elmúlt években nagy számmal épült szebbnél szebb új építésű lakások egész hada. Néhány kerület igen csak vezető pozíciót tölt be a felépített lakások számában itt éllovasként megemlíthetnék a XIII, VIII vagy akár XIV kerületet. Ez némiképpen felborította az addig egyoldalú albérlet piacot új lendületet adva neki. Pozitív hatása nem kérdőjelezhető meg elsősorban a bérlők számára nagyobb választási lehetőséget teremtett valamint igazi konkurenciát a már meglevő lakások számára a piacon, valamint motiválta a régebbi kiadó albérlet tulajdonosokat a lakásaik felújítására.

Kinek nem fordult mar meg a fejében, hogy új építésű lakásba költözzön mi tagadás rengeteg előnnyel, kecsegtet azonban némelyek számára a sok pozitívum helyett egy igazi kálvária volt váltani. Pár dolog, amit nem árt szem előtt tartani, ha új építésű albérletbe költöznél.

Nem túl gyakori, de egyik legkellemetlenebb probléma az új építésű lakásokban, amikor rosszul tervezik meg a fűtési rendszert. Ha a házban a kazánt alul méretezik, a lakásokba télen nem jut elegendő központi fűtés így a lakok csak villamos áram segítségével tudják  befűteni a lakást emiatt igen borsos árat kell pluszba megfizetniük a központi fűtésen felül akár havi 40 ezer forintjuk is bánhatja.

Egy másik igen gyakran tapasztalt probléma a földszinti lakások valamint az első emeleti lakások, ami alatt garázs van itt a szigetelés illetve gyenge fűtés miatt télen igen hidegek annak ellenére is, hogy havi 30 ezret ki kell fizetnünk a fűtésre.

Előfordul, hogy néhány esetben az új építésű társasházban a lakások csekély számban lettek csak eladva emiatt a beköltözök, igen magas rezsi árakkal kell számolniuk előfordult, hogy a 60 Ezer Ft bérleti díjra még egy 50 ezer rezsi költség is társult.

Kellemetlen meglepetés lehet, ha a tulajdonos szerint szomszédban levő alvó építkezés, beköltözés után pár nappal életre kell és elviselhetetlen zaj miatt új lakás után kell néznünk.

A penészesedés mindennapi probléma az új lakások esetében a rossz szigetelés miatt a legtöbb esetben a legfelső emeleti lakásokat érinti, illetve a külső falakkal rendelkező lakásokat ez nem kicsit zavaró illetve egészségtelen nem árt, ha alaposan körbenézünk, sajnos ezt egy tisztasági festéssel rövid ideig ezt el lehet tüntetni.

Sok lakóparkban lehetetlen több internet szolgáltató ajánlatából válogatni mivel egy szolgáltató úgymond egyed uralmat élvez, a társasházzal kötött szerződése miatt így kevésbé versenyképes árral kell beérnünk, illetve sok esetbe még komoly belépési összeget is kell fizetnünk.

Ezek tudatában minden esetbe javasolt elkérni a tulajdonostól az előző számlákat így megbizonyosodhatunk a kiadó lakás valódi költségeiről valamint néhány szomszéd tapasztalatával gazdagodva sokkal okosabban vághatunk bele az új lakásunk bérlésébe. 

Üdv:

Anna

A bejegyzés trackback címe:

https://alberleterzes.blog.hu/api/trackback/id/tr1002888740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Semira 2011.08.09. 13:28:10

Épp új építésű albérletre vadászunk a párommal, ez a blog-bejegyzés pedig nagyon hasznos információkkal látott el. Köszönjük! :)
süti beállítások módosítása