Ahogy kiröppenünk a családi fészekből, általában egy albérlet válik otthonunkká. Például akkor, ha az ember arra adja a fejét, hogy továbbtanul, egyetemista lesz. Döntésünket ilyenkor inkább a pénz határozza meg, mint a lakás állapota vagy berendezettsége. A lakás kényelmét a velünk lakó barátok, és a szaporán kortyolgatott sörök pótolják. Ha ezek megvannak, szobánk egyre otthonosabbá válik. Rájövünk, hogy szekrénynek nevezhetjük a kedvenc együttesünkkel kidekorált dobozt, vagy ágyunknak egy matracot. Mivel nincs ott anyukánk a rendetlenség is egyre közelebb férkőzik a szívűnkhöz.

Így eltelik négy év, utána a munkahely közelében levő kiadó lakás lesz az új otthonunk ami, már be van bútorozva, a dobozok jelenléte már nem tűnik annyira „cool-nak”. Aztán jönnek a gyerekek, ismét bővíteni kell, mi leszünk a rendetlenség ellenfelei anyánk helyett. Ha szerencsések leszünk, idővel saját lakásra is telik, és ha még szerencsésebbek, akad a birtokunkba egy olyan kiadó ház, amivel pótolhatjuk a fizetésünket.

Amint látjuk, életünket végig kísérik az ideiglenes otthonok sora. Van, amikor az albérlő szerepét öltjük magunkra, máskor pedig mi magunk adunk ki lakásokat. Mindig is fontos volt, hogy családunkat és magunkat biztonságban tudjuk, ez így van ősidőktől kezdve.

Lakásról, lakásra vándorolva felgyűlnek az emlékek életünk során, különböző időszakok illatát hozva el megint. Jelenleg is több száz albérlet Budapesten arra vár, hogy otthont adjon valakinek. Az albérletfigyelő, mint egy éber vadász kutya, követi a kiadó albérlet hirdetéseket. Mivel ez egy olyan üzletág, ahol sokat számít az emberek hozzáállása, sok probléma merülhet fel, sokszor érezhetjük magunkat tanácstalannak. Ezt is orvosolhatja szakértő kollegánk tanácsaival. A kiadó albérlet keresése sem egyszerű, ezért van szükség egy ilyen egységes rendszerre, ami tartalmazza az összes hirdetést.

Az albérletek a gazdasági válság idején sokaknak életformává vált, ami sokszor nem is épp olyan nagy probléma, mert különböző környezetekbe kerülve, más-más emberekké válhatunk.

Üdv:

Péter

A bejegyzés trackback címe:

https://alberleterzes.blog.hu/api/trackback/id/tr562927746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása